Lezing en workshop – Kinderen rouwen ook!

Marjolein

Ik ben Marjolein (34) getrouwd met Jarno en mama van 4 kinderen Max (8), Mike (6), Fleur (1*) en Jim (1). Eind 2021 verloren wij onverwacht onze dochter Fleur.

Na het verlies van mijn dochter Fleur in 2021 besloot ik dat haar overlijden meer moest betekenen dan alleen verdriet. In de rouwfase van onze kinderen ervaarde ik als moeder veel directe vragen. Om mijn kinderen meer te leren over verlies las ik prentenboeken voor. In deze prentenboeken vonden mijn kinderen herkenning wat ondersteunend was in hun rouwproces.

Nu ga ik dag zeggen

Samen met vriendin Désirée de Cock die prachtig kan schrijven en illustreren kwam
‘Nu ga ik dag zeggen’ tot stand. Hèt prentenboek dat antwoorden biedt op de vragen die kinderen hebben over verlies, afscheid en herinneringen.
Het boek Nu ga ik dag zeggen begeleidt ouders, leerkrachten en zorgprofessionals in de zoektocht naar de juiste woorden bij een verlies.

Zorgprofessional

Als zorgprofessional met een achtergrond als verpleegkundige en HBO Manager in de zorg, ben ik opgeleid en ervaren in het signaleren van gedrag en het opstellen van zorgvragen, alsook in het leveren van persoonsgerichte zorg.

Mijn persoonlijke ervaringen met verlies en rouw hebben mij veranderd. In 2015 verloor ik mijn broer, en in 2021 moest ik afscheid nemen van mijn dochter. Deze ingrijpende gebeurtenissen hebben me niet alleen ervaringsdeskundige gemaakt op het gebied van verlies en rouw, maar ook gemotiveerd om me in te zetten om kinderen meer te leren over verlies, rouw en herinneringen.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden als zorgprofessional in de Wet Langdurige Zorg, nam ik in 2023 actief deel aan het ‘Pitch tot Podium’-programma van Hiske Kuilman, met als doel mijn spreekvaardigheid te verfijnen.

Missie

Mijn missie is gericht op het vergroten van bewustzijn binnen scholen en bij leerkrachten, door aandacht

te vragen voor begeleiding en kinderen te leren over verlies en herinneringen.

Lezing en workshop

Lezing en workshop “Kinderen rouwen ook!” Mijn doel is niet alleen deelnemers te informeren, maar ook te inspireren en bewustwording te creëren. Ontdek hoe je als school het verschil maakt door begeleiding in kleine dagelijkse dingen en door te leren omgaan met rouw en verlies in het leven van een kind. Tijdens mijn lezing en workshop geef ik praktische handvatten en deel ik mijn persoonlijke ervaringen met rouw, verlies en verdriet bij kinderen. Ik vertel hoe ik ben blijven doorgaan met het leven na het verlies van niet alleen mijn dochter (2021), maar ook dat van mijn broer (2015).